menu close menu

Estetska i korektivna dermatologija

Estetska dermatologija pruža mogućnosti za postizanje ljepšeg, zdravijeg i svježeg izgleda kože u bilo kojim godinama života. Smisao je ljepote isticanje prirodnog potencijala osvježene i revitalizirane kože.

Koža može blistati u svakom dijelu godine i svakoj životnoj dobi. Da bi se to postiglo, kožu treba tretirati prema uputama dermatologa, tim više što određeni postupci zahtijevaju i vijeme i kombinaciju različitih tretmana kako bi se postigli željeni rezultati. Smisao je svih tretmana koji se provode u dermatološkim ordinacijama da izgledate bolje čak i bez šminke. Estetska dermatologija, kao suvremena grana dermatologije, inzistira na zdravom i mladenačkom izgledu koji se postiže kombinacijama različitih postupaka i pažljivim i individualnim pristupom specijaliste dermatologa svakome pacijentu. Iako se velik broj postupaka provodi u hladnom razdoblju godine, kada nema jakog sunca koji može izazvati neželjene reakcije na koži, postupno se povećava broj postupaka koje se mogu provoditi i tijekom ljeta. Prava percepcija dobrog izgleda podrazumijeva da se ništa ne korigira korektorom, jer šminka nakon dermatoloških anti-age postupaka služi samo za dodatno naglašavanje ljepote.

Svaka životna dob zahtijeva poseban pristup u skladu s promjenama koje se na koži zbivaju.

Do 20. godine života najčešćešći su problem akne, koje ne samo da predstavljaju estetski problem, nego mogu biti i uzrok velikih psihičkih opterećenja, ovisno o intenzitetu njihove kliničke slike. Zahvaljujući suvremenim metodama liječnja akni razultati se postižu relativno brzo, već nakon mjesec do dva, samo u iznimno teškim slučajevima potrebno i do šest mjeseci liječenja. U liječnju akni koriste se vrlo često kemijski pilinzi i mikrokirurgija. Kemijski pilinzi poboljšavaju kvalitetu i strukturu kože, smanjuju pore i reguliraju izlučivanje loja te smanjuju ili uklanjaju ožiljke.

Nakon dvadesete godine života počinju prvi simptomi starenja kože, koliko mi to danas željeli priznati ili ne. U ovom razdoblju života koža postepeno gubi tonus i vlagu te upravo zbog tih prvih, gotovo neprimjetnih simptoma starenja, u ovom se razdoblju savjetuje započeti s preventivnim anti-age tretmanima. U ovom razdoblju života jedan je od naučinkovitijih medicinskih postupaka mezoterapija, kojom koža dobiva sve hranjive tvari u kombinaciji s hijaluronom. Mezoterapija se upravo u ovoj životnoj dobi često kombinira s tretmanima LPG Cellu Lift 6, koji predstavalju „vježbu“ za kolagen koji na taj način održava svoju čvrstoću, a koža time i svoj tonus i svježinu.

U tridesetim i četrdesetim godinama, ovisno o genetskoj predispoziciji, počinju se provoditi prvi tretmani BOTOXOM i dermalnim hijaluronskim filerima. U ovoj životnoj dobi primjenjuje se BABY BOTOX, koji se često naziva i BABY BO. Radi se o minimalnim količinama botoxa koji djeluje na mišiće koji ne „gužvaju“ kožu iznad tretiranog mišića. Hijaluronski fileri vraćaju prve znakove izgubljenog volumena u predjelu prvih sitnih bora i vraćaju koži vlagu. U ovoj životnoj dobi počinje se i s laserskim tretmanima ili PIXEL radiofrekvencijskim tretmanima, kao i s kombinacijom različitih kemijskih pilinga. Kombinacijom ovih tretmana odgađa se nastanak dubljih bora i omugućuje se da koža ostaje duže svježa, puna sjaja sa što manjim borama. U ovim godinama postupno se mora vraćati i već pomalo izgubljen volumen na određenim dijelovima lica, što se provodi upravo hijaluronskim filerima.

Nakon pedesete i šezdesete godine života potrebna je kombinacija različith tretmana (hijaluronskih filera, botoxa, kemijskih peelinga, LPG lift 6 i tretmana radiofrekvencije). Ako su se ranije provodili dermatološki anti-age postupci, kombinacija tretmana bit će rijeđa i s manjim količinama materijala, a ako se do ove životne dobi nisu provodili postupci, potreban je veći broj različitih tretmana s većim količinama materijala kako bi se koži pomoglo da se regenerira i kako bi se vratio izgubljen volumen lica.

Važno je naglasiti da ako želimo da koža bude što dulje svježa i sa što manje bora, estetsko-dermatološke tretmane treba započeti što ranije u životu i ne čekati kasniju životnu jer ako se tako razmišlja dugo živimo s kožom koja nije svježa i koja ima sve više bora te s licem koje izgleda umorno, sa simptomima sve većeg gubitka volumena. Cilj je svih tretmana estetske dermatologije pružanje i održavanje prirodnog i svježeg izgleda, što nam je postao imperativ, osobito danas kada i žene i muškarci moraju duže raditi i biti prisutni u poslovnome svijetu i u kasnijoj životnoj dobi.

Estetska dermatologija pruža siguran i uspješan put ka ljepšem i zdravijem izgledu kože lica, vrata i dekoltea. Tretmani estetske dermatologije provode se kako kod žena tako i kod muškaraca, a sve tretmane iz područja estetske dermatologije smiju provoditi samo visoko educirani liječnici, prvenstveno specijalisti dermatologije.

Dermatološki tretmani danas usmjereni su ne samo na vaše zdravlje, nego i na svježu i njegovanu kožu.

We try to https://essaydragon.com/ get the best possible details from you when you demand help so that we will come out with something that fulfills all the guidelines given by your professors.