menu close menu

Kozmetologija i medicinska estetika – povecanje i korekcija usana

Kako korigirati usne?

U tu svrhu se koriste punjači tvari koje mehanički ispunjavaju usne i tako uz veličinu korigiraju i oblik.
Početno se koristio kolagen koji se, možemo reći, prestao koristiti u tu svrhu zbog čestih i ozbiljnih komplikacija. Uz to, usne su tipično imale neprirodan izgled. Uz kolagen, koristi se i vlastito masno tkivo. Hijaluronska kiselina, koja je građevni dio kože, danas je postala glavno i najbolje sredstvo za korekciju usana. Osim što daje najbolje rezultate, ujedno je i najsigurnije sredstvo. Njena uloga je da veže vodu i time daje elastičnost uz punoću kože. S godinama se njena količina smanjuje i tako se usne stanjuju. Svakodnevno se proizvode novi razni preparati koji se koriste za korekciju usana, te ih je nemoguće sve nabrojati.

Što se kod usana može korigirati?

Prije tretmana potrebno je liječniku detaljno objasniti što želite korigirati:

  • povećanje
  • naglašavanje ruba usana
  • korekcija kutova usana
  • sve zajedno

O čemu treba voditi računa prije korekcije?

Savjetuje se kod prve korekcije usana koristiti punjače na bazi hijaluronske kiseline koji traju 3 do 10 mjeseci. Ne započinjite odmah tretman s punjačima koji dulje traju jer su kod njih znatno češće i ozbiljnije komplikacije. Najsigurniji su punjači na bazi hijaluronske kiseline zbog minimalnih komplikacija koje su, ako se i dogode, zanemarive te prolazne. Potrebno je zbog sigurnosti koristiti samo punjače provjerenih proizvođača. Prije tretmana detaljno popričajte s liječnikom da vas upozna sa svim detaljima zahvata i da mu dobro objasnite vaše želje. Nemojte pretjerivati s povećanjem usana jer veliko nije uvijek lijepo. Usne se bolje vide ako se ponekad umjesto da se povećaju naglase rubovi.

Prvi tretman se savjetuje uraditi diskretno, te po potrebi kasnije nadodati još punjača. Lakše se nadoda još punjača jer ako nadodamo previše punjača, tada su nam ograničene mogućnosti korekcije. Tada moramo čekati da se punjač sam razgradi, što je dugo, ili pokušati otopiti punjač injekcijom, pri čemu uništimo cijeli punjač. Potrebno je odabrati vrstu punjača koja svojim karakteristikama odgovara stanju vaših usana. Punjač ne smije biti pregust, nego srednje guste konzistencije o čemu ovisi prirodan izgled usana. Postoje razne tehnike korigiranja usana, a tu dopustite liječniku da predloži najbolju tehniku koja bi vama odgovarala. Obično se korigiraju gornja usna te kutovi usana. Po potrebi se mogu korigirati okolne bore. Za što bolji izgled savjetuje se korekcija nadusnice ispod nosnica, za što bolji ukupni rezultat. Donja usna se rijetko korigira jer obično nema potrebe. Korigiranje usana je jako zahtjevan posao te je potrebno veliko iskustvo uz znanje liječnika koji to radi. Mašta liječnika koji to radi je svakako važna jer doprinosi znatno boljem rezultatu.

Što je jako bitno znati nakon tretmana?

Usne budu znatno natečene zbog tretmana te ne možemo ocijeniti rezultat, jer usne obično isti dan ili sutradan nakon tretmana splasnu. Stoga moramo sačekati da usne splasnu kako bismo ocijenili rezultat! Problem kod ljudi koji žele diskretno povećati ili naglasiti usne je što one odmah nakon tretmana znaju biti često veće nego što žele. Ne morate se zbog toga bojati jer se smanje. Nekad bude problem što neke žene koje žele povećati usne budu razočarane kada usne splasnu. Ako treba, usne se u tom slučaju dodatno korigiraju. Uslijed naticanja nekad je teško ocijeniti jesmo li ubrizgavali podjednaku količinu punjača te rijetko po potrebi nakon splašnjavanja usana eventualnu razliku sutradan korigiramo.

Koliko je tretmana potrebno?

Uglavnom je potreban jedan tretman. Izuzetno rijetko treba ponoviti tretman.

Koliki je oporavak?

Većina žena sutradan može ići na posao ili koji dan usne budu malo nateknute.

We offer an immediate https://essayclick.net/ response to all the college students that need immediate help from us because our customer services points are always up and running.